© Copyright YachtIsola www.yachtisola.com 2009 - 2010

Made by ADam

Vore det inte enklare att beställa den där tyska båten färdigutrustad och bara ge sig iväg istället för att lägga ner över 1 000 timmar på att själv byta motor, bygga tryckvatten, slipa ner botten, byta genomföringar o.s.v.?

Antagligen av samma anledning som att de hellre skulle köra runt i en Aston Martin, en Alfa Spider, en Porsche 356 eller Mercedes SLK från 60-talet än en ny massproducerad bil. Vi skulle också mycket hellre bo i ett funkishus från den tiden det begav sig än en nybyggd kopia av frigolit.


Helst av allt hade vi nog haft en riktig klassiker med kravellbyggda fribord och en akterspegel stor som ett A4 ark, men av praktiska skäl har vi sansat oss lite. Vi ville ha en hyfsat modern båt men med klassiska linjer. Vad passar då bättre än någon av Olle Enderleins båtar? Vi har

Varför just en HR 312?

Varför väljer ett par under 40 att köpa en gammal Hallberg Rassy? För samma pengar kan man få en nyproducerad tysk båt med ny motor, nya segel, ny rigg, modernare lösningar på i princip allt och ett bättre lystal.

förstås inte enbart valt båt med hjärtat. Kombinationen av en otrolig byggkvalitet och förvånansvärt goda seglingsegenskaper i allt från lätta till hårda vindar gör att vi känner oss väldigt nöjda med vårt val. Då är väl inte drygt tusen timmars jobb så mycket att gnälla om? För den lite mindre ”besatte” båtägaren kan jag meddela att båten fungerade alldeles utmärkt innan timräknaren började skena iväg. Det är dock ett par saker man bör ha i åtanke om man funderar på att köpa en båt liknande våran. Enkelt sagt är det tre saker som man bör se upp med på dessa och många samtida båtar.


  1. 1. Teakdäcket

  2. 2. Motorn

3. Rigg och segel

Hem   |   Besättning   |   Båten   |   Bloggen   |   Rutten   |   Foto  |  Krönikor  |  Länkar

HR 312