© Copyright YachtIsola www.yachtisola.com 2009 - 2010

Made by ADam

Under de första åren utrustades HR 312:an med VP MD 11d. Det är en oerhört robust motor som kan leva i evigheter om den sköts på rätt sätt. I vårt fall hade den varit sjövattenkyld under alla år och blev renoverad ett par år innan vi köpte båten. Vi hade få problem med den förutom att Volvos originalimpeller (som är på tok för dyr) är av ganska dålig kvalitet och behöver bytas ofta. Om motorn hade varit färskvattenkyld sedan produktion hade vi kanske övervägt att göra en översyn av den, med bytta ramlager och lite annat som förlänger dess livslängd ytterligare. Men eftersom motorn får gå ganska mycket när man tar kanalvägen ner genom Europa bestämde vi oss tidigt för att ersätta den med en ny.


Vad ska man då välja för en motor? Det finns en handfull motorer som är på ca en liter och levererar mellan 25 och 30 hästar. De är alla trecylindriga och har en helt annan karaktär en den ursprungliga långslagiga motorn med ”fiskebåtskänsla”.  Om det befintliga S-drevet fungerar bra kan man kapa kostnader genom att via en adapter koppla samman det med den nya motorn. Originaldrevet som är Volvos 120 modell håller utan tvekan för två motorers livslängd (glöm inta att byta packboxarna nere vid propellern emellanåt bara och kolla oljan var gång du kollar motoroljan). Det hade kanske varit naturligt att köpa en ny motor från VP men av någon anledning tror man hos Volvo att bara för att man köper in en japansk motor och målar lite grön färg på den kan man ta hutlöst betalt. Dessutom var jag trött på att aldrig få svar på frågor jag mailade till deras support och deras kriminella prissättning på reservdelar.

Motorn


Även om HR 312:an är en välseglande segelbåt är motorn väldigt viktig beståndsdel. Man ska aldrig behöva vara orolig för om den kommer att starta eller ej, dessutom är det trevligt om den har ett par hästkrafter extra om man hamnar i pressade situationer.

Kommer ni ihåg Praktiskt Båtägande som till sin projektbåt köpte en startmotor på Biltema för under en tusenlapp och upptäckte att den i likhet med VPs startmotor var tillverkad av Bosch? Enda skillnaden på dem var att VP ville ha över 10 000 kr för den – skäms på er VP!


Volvos nya motorer är dessutom de enda som inte passar till deras egenproducerade gamla 120-drev, och om man köper en ny VP-motor med drev hamnar man på lite drygt 120 000 kr exklusive installation…


Vi valde att köpa en Vetus M3.28 på 27 hk med adapterkit till det gamla drevet. Firman som sålde den tog in vår gamla motor i byte och eftersom det var höstkampanj blev priset bara 47 000 kr! Vi valde att själva installerade den vilket innebar att slutnotan hamnade på ca 50 000 kr - klart prisvärt för en ny motor av erkänt hög kvalitet. Och vilken skillnad det blev på att handha båten med en modern motor! Den är oerhört mycket lättare att hantera i hamnar, mycket beroende på den i princip omedelbara responsen på gaspådrag. Dessutom har den tillfört en helt annan trygghetskänsla än den gamla motorn bidrog med.


Efter några års produktion ersatte HR den gamla MD 11:an med den betydligt modernare VP 2003-modellen. Jag har inte själv någon erfarenhet av den men vad jag har hört är det också en motor som kan leva länge under förutsättning att den sköts på rätt sätt. Dock har den i likhet med MD 11:an en underdimensionerad kylvattenpump och riskerar att bli överhettad i varmare vatten.

HR 312

Hem   |   Besättning   |   Båten   |   Bloggen   |   Rutten   |   Foto  |  Krönikor  |  Länkar